Termeni și condiții

Termeni și condiții

 

Bine ai venit pe LIST.MD!

În scopul îmbunătățirii serviciilor prestate, dar și pentru a crea o comunitate atractivă și corectă, vă rugăm să citiți cu atenție regulile de utilizare a prezentului site și să le acceptați.

Actualizat la:  16.02.2024

Acceptarea regulilor de utilizare

Prin acceptarea "Regulilor și condițiilor de utilizare", care în continuare poate fi numit și contract, presupune încheierea unui acord (contract) între dvs. și MID Estate S.R.L., cu sediul în mun. Chișinău, str. Constantin Vîrnav, 19/3, ap. 5, MD-2025, IDNO/cod fiscal 1023600057194, în scopul utilizării site-ului (platformei imobiliare) denumit în continuare LIST.MD.

Pentru a utiliza conținutul și serviciile oferite de site-ul LIST.MD, este necesară acceptarea și respectarea termenilor și condițiilor indicate mai jos. Prin acceptarea regulilor, vă exprimați acordul voluntar, fără nicio abatere sau modificare, că veți respecta regulile de utilizare în timp ce utilizați platforma LIST.MD. În cazul în care nu doriți să acceptați termenii și condițiile prezentului site, vă rugăm să nu utilizați LIST.MD și serviciile oferite prin intermediul acestuia.

În cazul încălcării regulilor prezentului site, administratia site-ului își rezervă dreptul de a șterge anunțuri, de a bloca sau de a întrerupe accesul către conturile care nu respectă regulamentul respectiv.

LIST.MD își rezervă dreptul de a interveni cu modificări în prezentul regulament prin actualizarea acestuia. Vă rugăm să accesați periodic pagina pentru a fi la curent cu modificările care pot interveni.

Prin acceptarea termenilor și condițiilor indicate, acordați dreptul LIST.MD de a vă trimite periodic e-mailuri cu informații speciale.

 

  1. Cerințe pentru plasarea anunțului

Fiecare anunț trebuie să fie plasat în categoria corespunzătoare. LIST.MD oferă șase categorii principale în care pot fi plasate anunțuri de vânzare sau închiriere: Apartamente, Case, Birouri, Comerciale, Industriale și Terenuri. 

Fiecare categorie are criterii și cerințe de bază, indicate de simbolul *, ceea ce înseamnă că aceste câmpuri trebuie completate obligatoriu. Este important ca imaginile anunțului să corespundă descrierii și categoriei din care face parte anunțul, iar acestea să nu conțină imagini ale altor obiecte care nu au legătură cu obiectul vânzării. Descrierea anunțului trebuie să fie în concordanță cu datele indicate și imaginile atașate și să nu conțină cuvinte necenzurate. De asemenea, sunteți responsabil pentru conținutul textului generat automat de serviciul ChatGPT, care trebuie verificat înainte de a fi plasat.

1.1. Tipuri de categorii de anunțuri

Fiecare categorie de obiecte trebuie să conțină anunțuri care corespund acesteia. LIST.MD are șase tipuri de categorii:

  • Apartamente - includ imobilele disponibile pentru vânzare sau închiriere, situate în clădiri rezidențiale cu mai multe etaje, fie noi, fie vechi.
  • Case - includ imobilele disponibile pentru vânzare sau închiriere, fie construcții separate, fie adiacente, cu intrări separate și situate la sol, într-un un singur nivel sau mai multe.
  • Oficii - includ imobilele disponibile pentru vânzare sau închiriere, destinate utilizării ca birouri.
  • Comerciale - includ imobilele disponibile pentru vânzare sau închiriere, care corespund cerințelor și pot fi utilizate pentru activități comerciale.
  • Industriale - includ imobilele disponibile pentru vânzare sau închiriere, destinate activităților comerciale sau necomerciale, precum depozitare, producție și logistică.
  • Terenuri - includ imobilele disponibile pentru vânzare sau închiriere, tipul obiectului căruia este un teren, fie agricol, fie destinat construcțiilor.

1.2. Reguli pentru plasarea anunțurilor

Plasarea anunțurilor trebuie să fie în conformitate cu categoria din care fac parte și să respecte cerințele specifice ale acelei categorii. Fiecare anunț trebuie să conțină un titlu și un text care corespund anunțului plasat și să respecte toți termenii și condițiile de utilizare. Plasarea anunțului este posibilă numai după completarea tuturor câmpurilor obligatorii, indicate cu simbolul (*). Este interzisă plasarea anunțurilor cu indicarea eronată a adresei.

La plasarea unui anunț, puteți indica dacă acesta trebuie să fie disponibil și vizibil, în categoria din care face parte, pentru toată lumea, să fie vizibil și disponibil doar pentru partenerii dvs. sau să nu fie vizibil pentru ceilalți. În cazul în care anunțul nu este vizibil pe site și pentru parteneri, puteți trimite link-ul anunțului oricui, astfel încât accesul la acel anunț va fi posibil doar prin intermediul link-ului trimis de dvs.

1.3. Repetarea simbolurilor în text

Pe site-ul LIST.MD, nu sunt acceptate repetarea semnelor <>?:”}{|/*()#@!.,”$%^& în textul sau titlul anunțului. 

Excepție fac semnul exclamării (!!!) și punctul de suspensie (…).

 

  2. Obligațiile LIST.MD

LIST.MD nu are obligația legală de a verifica conținutul distribuit de utilizatori și nu va efectua o verificare prealabilă a acestuia înainte de plasarea acestuia. LIST.MD poate verifica anumit conținut în urma unei solicitări, dar nu este obligată să efectueze modificări de conținut sau să șteargă un anunț. Utilizatorul își asumă întreaga responsabilitate pentru conținutul plasat, iar LIST.MD nu își asumă nicio responsabilitate în acest sens.

  

  3. Responsabilitățile LIST.MD

Prin acceptarea termenilor și condițiilor, confirmați că ați luat cunoștință de condițiile de utilizare și că LIST.MD nu poartă nicio responsabilitate pentru cheltuielile financiare pe site și nerealizarea scopului propus. LIST.MD nu va fi responsabil pentru nicio pagubă directă, indirectă, accidentală sau sub orice altă formă rezultată din imposibilitatea utilizării sau utilizării greșite a serviciilor oferite de site-ul LIST.MD.

LIST.MD nu oferă nicio garanție că serviciile oferite pe site și funcționalitatea acestuia vor fi constante și fără întreruperi, că nu vor apărea erori de programare care să determine o întrerupere temporară a activității site-ului, că serviciile oferite vor îndeplini în totalitate nevoile și dorințele utilizatorilor și că rezultatele și/sau informațiile obținute de pe site vor fi corecte și de încredere.

 

  4. Linkuri în site

LIST.MD oferă posibilitatea de a indica în site legături (link-uri) către surse externe în locuri speciale, precum și posibilitatea de plasare a legăturilor către surse externe în textul anunțului. Deoarece LIST.MD nu are acces și nu poate avea control asupra conținutului acelor legături externe, LIST.MD informează că nu își asumă nicio responsabilitate față de securitatea și veridicitatea acestor legături, față de conținutul acestora și pagubele, de orice fel, care pot fi aduse prin accesarea acestor legături și că nu va plăti despăgubiri pentru acestea.

 

  5. Reguli de înregistrare pe site și tipuri de conturi

5.1. Reguli de înregistrare

Pentru a vă înregistra pe site-ul LIST.MD, este necesar să alegeți tipul de cont dorit și să furnizați corect următoarele informații:

a) Adresa de email
b) Numele și prenumele sau denumirea corectă (brandul) companiei imobiliare, în funcție de tipul de cont ales
c) Numărul de contact

5.2. Tipurile de conturi

LIST.MD oferă posibilitatea de a vă înregistra cu 3 tipuri de conturi, în funcție de scopul urmărit. Acestea sunt:

a) Agenții - acest tip de cont este destinat agențiilor imobiliare. Acest tip de cont poate plasa un număr nelimitat de anunțuri, crea parteneriate cu alte conturi de agenții sau agenți imobiliari înregistrați pe site. Va putea folosi servicii de republicare a anunțurilor, plasarea anunțurilor în top și super top, folosirea serviciului de watermark, folosirea serviciului ChatGPT, va putea crea oferte și va putea accepta cereri de la alți utilizatori ai site-ului, va putea indica la anunțurile dorite un comision pe care îl oferă partenerilor, acesta va fi vizibil doar de către conturile cu care este în parteneriat.

Agențiile pot adăuga mai multe numere de contact.

Fiecare utilizator cu cont de agenție imobiliară este obligat să introducă denumirea (brandul) companiei corespunzător, să aleagă emblema companiei din listă și să introducă corect toate datele de contact ale companiei.

b) Agenți Imobiliari - acest tip de cont este destinat pentru agenți imobiliari individuali sau care fac parte dintr-o agenție imobiliară existentă. Acest tip de cont poate plasa un număr nelimitat de anunțuri, crea parteneriate cu alți agenți sau agenții imobiliare înregistrați pe site. Va putea folosi servicii de republicare a anunțurilor, plasarea anunțurilor în top și super top, folosirea serviciului de watermark, folosirea serviciului ChatGPT, va putea crea oferte și va putea accepta cereri de la alți utilizatori ai site-ului, va putea indica la anunțurile dorite un comision pe care îl oferă partenerilor, acesta va fi vizibil doar de către conturile cu care este în parteneriat.

Fiecare utilizator cu cont de agent imobiliar este obligat să introducă imaginea de profil a utilizatorului, numele și prenumele, adresa de email și numărul de contact corect.

c) Utilizator - acest tip de cont este destinat utilizatorilor, persoane fizice sau juridice, care nu desfășoară activități de bază în domeniul imobiliar. Aceștia pot plasa maxim 2 anunțuri pentru vânzare sau închiriere și pot lăsa cereri cu detalii despre imobilele pe care le caută pentru ceilalți utilizatori cu conturi de agenți și agenții. Acest tip de cont poate folosi serviciul de watermark, ChatGPT, republicarea anunțului, plasarea acestuia în top și super top.

Fiecare utilizator cu cont de utilizator trebuie să introducă corect numele și prenumele și datele de contact.

Pentru nerespectarea condițiilor indicate mai sus, LIST.MD își rezervă dreptul de a suspenda temporar sau definitiv contul până la soluționarea conflictului.

 

  6. Servicii prestate, prețuri și modificarea acestora

6.1. Modificarea sau întreruperea serviciilor

Pentru serviciile prestate pe site, LIST.MD își rezervă dreptul de a interveni cu modificări în descriere, conținut, algoritmii de funcționare și costul de achiziționare a serviciilor. Luați cunoștință că LIST.MD își rezervă dreptul de a interveni cu modificări, fără acordul sau informarea în prealabil a utilizatorilor, în orice moment sau la un anumit interval de timp. De asemenea, LIST.MD își rezervă dreptul de a întrerupe temporar sau permanent anumite servicii, pagini sau conținut din site fără a cere acordul utilizatorilor.

Sunteți de acord că LIST.MD nu este responsabil față de dumneavoastră sau oricare altă persoană pentru orice modificare indicată mai sus în prezentul punct.

6.2. Servicii prestate și prețuri

LIST.MD, pe lângă posibilitatea de a plasa anunțuri imobiliare, oferă o serie de servicii care se pot diferenția în funcție de tipul contului pe care îl aveți.

a) Watermark - acest serviciu oferă posibilitatea de a plasa un logo sau text personalizat peste pozele anunțurilor plasate din momentul în care acest serviciu a fost activat. După activarea acestuia din meniul "Servicii", puteți seta textul sau logo-ul din meniul "Datele mele" din contul utilizatorului.

Serviciul este activat anual sau pentru o perioadă de 12 luni din momentul activării și va fi valabil până în ziua precedentă a lunii în care a fost activat, din anul următor. De exemplu, dacă serviciul este activat pe 1 martie 2024, el este valabil până pe data de 28 sau 29 martie (în funcție de an) 2025.

Costul serviciului este de 200 MDL/an.
Odată cu activarea serviciului, banii pentru achiziționarea acestuia nu pot fi returnați.

b) ChatGPT - este un serviciu de generare automată a textului anunțului cu ajutorul inteligenței artificiale. Acest serviciu face apel către ChatGPT, o IA care aparține companiei OpenAI. Serviciul colectează datele indicate în anunț, în funcție de categoria din care face parte, și pe baza acestora generează descrierea anunțului. Înainte de a genera textul anunțului, puteți indica alți parametri individuali care trebuie luați în considerare la generarea anunțului. Pentru fiecare anunț, poate fi generat doar de două ori text. Varianta precedentă nu va fi salvată automat.

Acesta poate fi activat din meniul "Servicii" și utilizat de fiecare dată direct în formularul de adăugare a anunțurilor noi.

Serviciul poate fi activat lunar sau anual.

Lunar - serviciul este activ din momentul activării până în ziua precedentă a zilei în care a fost activat, din luna următoare. Exemplu - dacă serviciul a fost activat pe 1 martie 2024, acesta va fi valabil până la 31 martie 2024.

Costul serviciului este de 45 MDL/lună.
Odată cu activarea serviciului, banii pentru achiziționarea acestuia nu pot fi returnați.

Anual - serviciul este activ pentru o perioadă de 12 luni din momentul activării și va fi valabil până în ziua precedentă a lunii în care a fost activat din anul următor. Ca exemplu, dacă serviciul este activat pe 1 martie 2024, el este valabil până pe data de 28 sau 29 martie (în funcție de an) 2025.

Costul serviciului este de 400 MDL/an.
Odată cu activarea serviciului, banii pentru achiziționarea acestuia nu pot fi returnați.

c) Republicare - este un serviciu care face anunțul mai vizibil, plasându-l în primele rânduri din categoria din care face parte printr-o republicare unică.

Costul serviciului este de 4 MDL pentru o republicare.
Odată cu activarea serviciului, banii pentru achiziționarea acestuia nu pot fi returnați.

d) Auto-republicare - este un serviciu care poate fi setat pentru a republica automat anunțurile în zilele dorite și la orele preferate de Dvs.

Costul serviciului este de 4 MDL pentru o republicare.
Odată cu activarea serviciului, banii pentru achiziționarea acestuia nu pot fi returnați.

e) Top - este un serviciu care plasează anunțul pe prima pagină în categoria din care face parte, crescând astfel probabilitatea ca acesta să fie văzut mai devreme decât alte anunțuri din categorie care nu sunt plasate în Top sau Super Top. Serviciul se activează pentru o perioadă de 7 zile și poate fi setat pentru fiecare anunț individual.

Costul serviciului este de 50 MDL.
Odată cu activarea serviciului, banii pentru achiziționarea acestuia nu pot fi returnați.

f) Super Top - este un serviciu care plasează anunțurile pe pagina principală în prima rubrică cu anunțuri, indiferent de categoria din care fac parte, crescând astfel probabilitatea ca acesta să fie văzut mai devreme decât alte anunțuri din categorie sau care sunt sau plasate în Top. Serviciul se activează pentru o perioadă de 7 zile și poate fi setat pentru fiecare anunț individual.

Costul serviciului este de 100 MDL.
Odată cu activarea serviciului, banii pentru achiziționarea acestuia nu pot fi returnați.

Promoție: În perioada 17.02.2024 - 17.04.2024, serviciile Republicare, Auto-republicare, Top și Super Top sunt gratuite.

 

  7. Proprietatea materialelor și informațiilor plasate pe LIST.MD

Prin acceptarea termenilor și condițiilor de utilizare, acordați site-ului LIST.MD permisiunea de a utiliza conținutul postat de dumneavoastră, inclusiv: reproducerea, distribuția, copierea, transmiterea, publicarea, modificarea și traducerea acestuia. Pentru informația copiată, modificată, republicată și distribuită pe alte platforme, LIST.MD își rezervă dreptul de a o face în numele său, aplicând filigrane sau alte simboluri care aparțin site-ului LIST.MD.

 

  8. Sistemul de plată online și modalitatea de plată

Pentru toate serviciile oferite de site-ul LIST.MD, utilizatorii pot efectua plăți online prin intermediul companiei PayNet. Accesați formularul de plată disponibil pe site-ul LIST.MD din meniul "Portofelul meu" din contul personal, selectați opțiunea "Reîncarcă contul", introduceți suma dorită, acceptați termenii și condițiile de plată, apoi apăsați butonul "Continuare". Veți fi redirecționat către site-ul PayNet, unde veți completa formularul de plată cu toate datele necesare pentru a efectua transferul de bani în portofelul LIST.MD.

Suplinirea contului poate fi realizată folosind cardurile de credit VISA, MASTER și PAYNET.

LIST.MD nu are acces la datele dumneavoastră bancare, iar toate informațiile referitoare la plăți sunt procesate de către PayNet, care deține toate drepturile legale în acest sens. Securitatea transferurilor este garantată de către compania PayNet.

 

9. Eliberarea facturii fiscale

Conform prevederilor art. 117 alin. (1) și art. 108 alin. (4) ale Codului Fiscal al Republicii Moldova, eliberarea facturii fiscale se efectuează prin intermediul sistemului informațional automatizat de creare și circulație a facturilor fiscale "e-Factura".

Astfel, pentru persoanele care desfășoară activitate în calitate de întreprinzător, factura fiscală va fi eliberată în ziua următoare transferului de bani în portofelul LIST.MD. Prin acceptarea Regulilor și Condițiilor de Utilizare, utilizatorul, în calitate de persoană juridică, acceptă primirea facturilor fiscale în format electronic (e-Factura) și nu va solicita de la Prestatorul de Servicii tipărirea e-Facturii pe suport de hârtie.

 

Datele companiei

MID Estate S.R.L.

Adresa juridică: MD-2025, str. Constantin Vîrnav, 19/3, ap 5, mun. Chișinău, RM
Cod fiscal: 1023600057194
Administrator: Ceban Dimitrie


Email: info@list.md